Д-р Емилова пред Будилникъ за верния път към здравето

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
929

Д-р Людмила Емилова е родена във Варна, България през 1943 г. Завършва Варненския медицински институт през 1969 г., като в последствие придобива специалности по вътрешни болести и ревматология и кардиология. Въпреки богатите си познания и опит в сферата на официалната медицина, през 1991 г. д-р Емилова се оказва с множество хронични заболявания.

Случайността я среща с известната българска природолечителка Лидия Ковачева, от която лекарката научава за чудесата на омекотеното лечебно гладуване с плодове и чай с мед. Прилагайки неколкократно системата върху себе си и променяйки начина си на хранене, за една година тя успява да излекува тежка мигрена, хроничен гастрит и колит, чернодробна стеатоза, анемия и атония на жлъчния мехур. Впечатлена от добрия резултат, лекарката решава да посвети живота си на своите пациенти, които искат да се лекуват по тази система. Така на 5 май 1993 г. д-р Емилова открива своя клиника, работеща по методите на природонаучната медицина. В началото лекарката е сама, но постепенно към нея се присъединяват все повече млади хора, въодушевени от чудотворната сила на плодолечението. Повечето от тях чрез тази система са преодолели собствените си здравословни проблеми, или са били разочаровани от ограничените възможности на конвенционалната медицина. В екипа на клиниката днес работят 12 лекари, използващи най-модерната апаратура.

През 1996 г. д-р Емилова става член на Лекарската асоциация към Американското Общество по Натурална Хигиена и обменя опит с други нейни колеги, прилагащи лечебно гладуване. През 2007 година лекарката е удостоена с орден “Михаил Ломоносов” за заслуги и личен принос в развитието на дружеските отношения между народите на Русия и България и за високи постижения в опазването на човешкото здраве. През 2008 г. д-р Емилова завършва магистратура по здравен мениджмънт. Досега през вратите на клиниката са преминали десетки хиляди пациенти и всички, които изпълняват нейните препоръки са вече здрави, стройни, подмладени и най-вече уверени, че тяхното самочувствие, излъчване, добър външен вид и дълголетие зависят от самите тях.

Екипът:

   • Д-р Людмила Емилова – специалист по вътрешни болести, кардиология, ревматология и здравен мениджмът
   • Доц. Бранимир Каназирев – специалист по вътрешни болести, кардиология и ревматология
   • Д-р Катя Казакова – специалист по неврология
   • Д-р Красимир Иванов – специалист по вътрешни болести и гастроентерология
   • Д-р Георги Иванов – специалист по рентгенология и ултразвукова диагностика
   • Д-р Даниела Овчарова – специалист по психиатрия и психотерапия
   • Д-р Красимир Милев – специалист по конвенционална и алтернативна медицина
   • Д-р Еркин Хасан – лекар
   • Д-р Сейит Ешреф – лекар
   • Д-р Георги Георгиев – специалист по мануална терапия
   • Веселин Станков – биолог, лектор
   • Татяна Димитрова – неконвенционален терапевт по лечебно гладуване
   • Ивелин Котов – фелдшер
   • М.с. Боряна Иванова – ЕКГ, бодиимпедансметрия, спирометрия
   • М.с. Елена Маринова – хидроколонтерапия

Д-р Емилова, как да предпазим здравето си от продуктите на хранително-вкусовата индустрия?

  – Въпреки, че навсякъде ни се предлагат храни „боклуци“, човек все още е в състояние да си подбира храната, особено тези хора които живеят в България могат да си намерят чиста храна, отгледана екологично – както плодове, така и зеленчуци, а тези, които живеят извън България могат да го направят ползвайки магазините за „organic” продукти. Въпреки, че в тези магазини храната е по-скъпа ние спестяваме пари за лекарства, болници и операции, за консултации със специалисти, когато вече имаме тежки заболявания и не можем да лекуваме по друг начин освен с много лекарства, хормони и т.н. Затова страхотна икономия ще си направим ако ние се храним с плодове и зеленчуци и други храни купени от „organic” магазин отколкото да се храним с храни „боклуци“ и след това да влагаме много повече пари в медицинския лекарствено-болничен индустриален комплекс.

Имате ли опит с българи живеещи в чужбина?

– Мога а кажа, че най-примерните ми пациенти, освен чужденците, които идват в центъра за лечение с плодове са и българите от чужбина. Те обикновено идват за по-дълго време, остават за 20-30 или повече дни, правят много стриктно програмата и не пропускат нито една моя лекция, гледат всички филми, които им предлагаме, купуват си всички книги, които съм им препоръчала, по които след това да се хранят, да се движат и да се грижат за себе си, защото съм убедена, че тези българи, които работят в чужбина знаят, че по-добро от здравето няма. Ако те не са здрави това пряко ще се отрази и на тяхното финансово състояние. Българите от чужбина спазват стриктно препоръките, които им даваме в центъра, идват отново да научат нови неща и да си сверят часовниците с новата информация, която ние през това време сме придобили, докато те не са били при нас и затова казвам, че са ми най-примерните пациенти, с което много се гордея.

Д-р Емилова, моля разкажете ни повече за клиниката и как българите живеещи в чужбина могат да се възползват от вашите методи на лечение?

– Наблюденията ми върху българите от чужбина, които посещават клиниката показват, че прибирайки се в България, където ги чакат големите софри и срещи с близките, преди да заминат обратно идват при нас за една програма на лечебен глад, след което си тръгват директно в страните, в които живеят, за да не нарушат диетата и да запазят, това което са постигнали. Има и хора, които директно идват при нас от чужбина и дори не се обаждат на близките, че са в България и след престоя заминават обратно в чужбина, за да могат да постигнат резултати, защото дисциплината е най-важното нещо, за постигане на здраве.

Много хора дори не подозират, че имат проблем със здравето преди да посетят клиниката ни и разбират това след изследванията, които правим с модерна апаратура и под наблюдението на лекари-специалисти в различни области.

Аз препоръчвам на всеки, независимо от това как се чувства да посети центъра за лечение с плодове, дори само да види какъв е здравния му статус. След изследвания на кръвта по много показатели, след ехография, електрокардиограма и други допълнителни изследвания пациентите ни с изненада разбират колко много скрити проблеми имат, за които дори не са подозирали преди това.  В клиниката под лекарски контрол предписваме определена диета за всеки различен случай и проследяваме до приключване на лечението. Ние предлагаме алтернативно лечение, без лекарства и операции, както и съвети, препоръки и обучение за водене на здравословен начин на живот, чрез правилно хранене, движение и почивка.

Могат ли хората да правят тези диети сами в къщи?

– След престоя при нас и установяване на здравния статус, след като са получили необходимата за това информация пациентите продължават с диетите в къщи. Има случай, когато болни пациенти, които с години пият лекарства например за кръвно налягане или диабет втори тип не могат да правят самостоятелна програма в къщи, защото могат да решат да спрат всички лекарства изведнъж и да застрашат още повече здравето и живота си. Тези пациенти могат да се подложат на лечебно гладуване само под лекарски контрол, като ние спираме постепенно лекарствата, следейки определени показатели, други лекарства не спираме по време на програмата, но всичко това е необходимо да става под директен денонощен лекарски контрол. По този начин пациента няма опасност да направи грешка и да застраши живота и здравето си. При нас лекарския контрол е от специалисти които имат знания и опит в областта на природо-научната медицина. Един лекар, който няма никаква представа за тези неща би казал, че подлагайки се на лечебно гладуване бихте намалили защитните сили на организма, ще имате анемия или нещо друго, което не е вярно. Всеки пациент, подложил се на лечебен глад изхвърля голямо количество отрови от организма и укрепва имунната си система. Такива хора не боледуват от грип, бронхопневмония и подобни регулярни инфекции, от които всяка година страдаме особено през есента и пролетта.

Един въпрос относно наднорменото тегло и как да се отървем от него?

– Повечето популярни диети са на основата на животински храни и за продължително време, което наистина сваля килограми, защото тези храни съдържат само белтъчини и мазнини, но не и въглехидрати. Проблемът тук е, че човекът завършва отслабването си много по-болен, отколкото, когато е започнал диетата защото тези диети обикновено водят до тежък хроничен запек, увеличение на мазнините в кръвта, подагра. Кожата е сива, повяхнала, отпусната. Човек не изглежда добре и не се чувства добре, страда от безсъние. Общо взето такива диети ни разболяват и са опасни и вредни. Това, което предлагаме в клиниката е лечебен глад (плодолечение) под лекарски контрол с краен резултат загуба на мазнини и подобрено здраве.

 Кога е най-доброто време за започване на лечебното гладуване?

– Това е въпрос на личен избор и е в зависимост от времето и възможностите на пациентите ни. Обикновено от ранна пролетта до късна есен има най-много истински плодове и зеленчуци, отглеждани в градините без химикали и в естествена среда, което улеснява плодолечението, но според сезона се избират и самите плодове, с които да бъде проведено то.

Д-р Емилова, благодарим за това интервю. Бихте ли приела покана за лекция в Лондон на тема лечебен глад, плодолечение , здравословно хранене?

– С най-голямо удоволствие. Много ще се радвам да бъда полезна с опита си и да помогна за по-добър живот и здраве на колкото се може повече хора. Оставям на Будилникъ да се погрижи за организацията на такава лекция. На всички българи в България и по света желая здраве и пълноценен и щастлив живот.

Будилникъ се наема да организира лекция на д-р Емилова в Лондон! Очаквайте повече информация в следващите броеве!

***

 Клиниката на доктор  Емилова работи от началото на октомври с прекъсване около коледните и новогодишни празници и след това от 10-ти януари до края на май в хотел „Азалия“ в курортен комплект „Свети Константин и Елена“ на 8 км от гр. Варна. През месец юни клиниката не работи. През юли и август в курорта „Боровец“ в хотелите „Borovets Hill”  и “Ястребец”. През септември центърът не работи.

Повече информация:

www.emilova.eu

0888 951 288

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!