Чудо в Лондон: Спасиха мъж, който 21 минути бе мъртъв от инфаркт

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
478

Сантис е един от 8,6 процента от пациентите, преживели извънболнично спиране на сърцето

В Лондон 22-годишна жена спаси баща си, предприемача Никола Де Сантис, който бе мъртъв 21 минути след инфаркт, съобщи изданието Metro.

През декември 2019 г. бизнесменът страдал от лек дискомфорт в гърдите, но не отдал значение на болката, отписвайки я като настинка. Вечерта на 2 април 2020 г. дъщеря му Алая реши да го посети, преди да замине за Америка и отишла в дома му. Малко след пристигането й мъжът загубил съзнание и паднал.

Дъщерята веднага се обадила в спасителната служба и изпълнила съветите на специалиста. Тя направила изкуствено дишане на баща си и изчакала да пристигне линейка.
В болницата се оказа, че причината за загубата на съзнание било запушване на коронарната артерия. Дискомфортът, който Сантис изпитвал през декември, бил сигнал да се обърне лекар, но мъжът го пренебрегнал.

Сантис бе поставен в състояние на изкуствена кома за един месец. След като се възстанови, мъжът посети болницата и благодари на спасителите си.

“Напуснах този свят за 21 минути. Осъзнавам какъв късмет съм имал, че останах жив и намирам живота още по-прекрасен от преди. Благодарен съм на дъщеря си и на всички, които бяха там и помогнаха”, коментира Сантис.
Сантис се оказал е един от 8,6 процента от пациентите, преживели извънболнично спиране на сърцето във Великобритания, според доклад на Националната здравна служба.
По-рано беше съобщено, че многодетен баща избегнал смъртта благодарение на домашните на дъщерята си. Жител на английския град Ипсуич, графство Съфолк, ѝ помагал за домашните по биология, благодарение на което открил, че има опасно заболяване, което го накарало навреме да се обърне лекар.

Снимка: Pixabay
bgonair.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!