Четирима еврокомисари посещават София

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
442

На 10 и 11 февруари 2011 г. Европейският комисар за бюджет и финансово планиране Януш Левандовски ще бъде на посещение в България, съобщават от представителството на ЕК в София.

На 10 февруари 2011 г. (четвъртък) програмата му предвижда среща с министър-председателя Бойко Борисов.

Еврокомисарят ще вземе участие също така в публична лекция на Атлантическия клуб.

На 11 февруари 2011 г. комисар Левандовски ще се срещне с вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков. След срещата двамата ще дадат кратък брифийнг за медиите от 10.15 часа в сградата на Министерство на финансите.

Еврокомисарят ще проведе среща и с членове на Комисията за бюджет и финанси и с Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове в Народното събрание.

В четвъртък и петък пристига и комисарят по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом. Програмата й предвижда срещи с президента на България Георги Първанов, с министър-председателя Бойко Борисов, с вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, с министъра на правосъдието Маргарита Попова и с министъра на външните работи Николай Младенов.

Комисар Малмстрьом ще се срещне и с членове на Комисията за вътрешна сигурност и обществен ред, Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика и Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските в Народно събрание.

Еврокомисарят ще проведе също така срещи с представители на неправителствени организации и бизнеса и ще посети граничния контролно-пропускателен пункт Капитан Андреево на българо-турската граница.

В четвъртък тук ще бъде и европейският комисар за здравеопазване и защита на потребителите Джон Дали .

Комисар Дали ще открие конференцията по електронно здравеопазване под надслов “Е-здравеопазване – европроекти и информационни системи за ефективна здравна грижа” и ще даде официален старт на дейността Българската агенция по безопасност на храните.

Програмата му предвижда срещи с министър-председателя Бойко Борисов, с министъра на здравеопазването д-р Стефан Константинов, с министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов, с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

В петък в София ще пристигне и заместник-председателя на Европейската комисия отговарящ за промишленост и предприемачество Антонио Таяни.

Комисар Таяни ще открие конференция под надслов “Електромобилите – предизвикателства на новата мобилност”, която ще се проведе в хотел Хилтън в София.

Програмата му предвижда среща с министър-председателя Бойко Борисов и с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!