Бомба за вестник “Галерия”

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1048

Около 5:20 часа тази сутрин бомба разтърси сградата на издателство "Милениум", помещаващо се на "Цариградско шосе" 17, в близост до Полиграфическия комбинат и БТА, съобщи БНТ.

Собственикът на издателството Недялко Недялков заяви пред БНТ, че адската машина е била активирана на първия етаж, който е даден под наем на скандално известния вестник “Галерия”. По думите му бомбата буквално е била оставена пред входната врата на редакцията.
Toй добави, че материалните щети са “малкия дявол”, тъй като нощният пазач на офиса на “Галерия” (който единствен е бил вътре) се е отървал единствено с охлузвания.
От МВР коментираха, че все още не могат категорично да заявят, че взривното устройство е било предназначено за изданието, извадило стенограми с участието на депутати, митнически шефове и министри.
Бомбата е била с мощност 400 грама тротилов еквивалент.
На мястото на инцидента има полиция, пожарна и линейка. Изпочупени са стъклата и на съседните сгради.
Пешеходният подлез на “Цариградско шосе” е отцепен от полиция.
Издателство “Милениум” нашумя с поредицата “Убитите босове”, както и с книги на убития Георги Стоев и Кристина Патрашкова, главен редактор на скандалния вестник “Галерия”.
Кристина Патрашкова коментира в ефира на Нова телевизия, че взривът е бил с цел сплашване. Тя не назова конкретна статия, заради която издателството е станало обект на нападение, но отбеляза, че най-вероятно, причината са тайните разговори от прочутите флашки, които вестникът публикува.
Ясно е, че тайните разговори на властта разбудиха обществото. Около нас много се гърми, посочи още тя.
Патрашкова призова директно и вътрешния министър Цветан Цветанов за реакция.
Най-важна е реакция на министър Цветанов, такава засега няма, отбеляза журналистът. Министър Цветанов много приятно ще ме изненада, ако се развълнува, добави Патрашкова.
Тя категорично отрече твърденията, че издателството е поставило само взривното устройство. Случайно или не, Патрашкова припомни и факта, че на днешния 10 февруари миналата година станал показаният арест на бившия сътрудник на ДАНС Алексей Петров.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!