Четирима българи загинаха при рухването на скеле на голям строителен обект в Хамбург

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
749

Инцидентът е станал в строителната зона “Юберзеквартир” в пристанищния район “Хафен сити”, където се изграждат търговски център, ресторанти, офиси и хотели

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Четиримата строителни работници, загинали при рухването на скеле на голям строителен обект в Хамбург, са българи съобщава ДПА, като се позовава на местната агенция за градско развитие информира БТА.

Противопожарната служба съобщи, че при разчистването на отломките са открити четири тела и че всички работници, които по-рано бяха обявени за изчезнали, вече са открити.

Осеметажното скеле се срути върху асансьорна шахта тази сутрин малко след девет часа местно време. Височината на отломките достига до втория етаж на сградата, до която е било разположено съоръжението. “Основната трудност, разбира се, е в това, че има много елементи от скелето, които трябва да бъдат обезопасени”, заяви говорител на противопожарната служба. На мястото на инцидента работят около 150 спасители.

Следователи от хамбургската полиция вече са започнали първоначален оглед. “Въпреки това е много рано да се даде оценка за причината за срутването”, каза представител на силите на реда.

Инцидентът е станал в строителната зона “Юберзеквартир” в пристанищния район “Хафен сити”, където се изграждат търговски център, ресторанти, офиси и хотели. Това е една от най-големите строителни площадки в Хамбург. Според един от ръководителите на строежа когато скелето се е срутило, на обекта са работили между 1300 и 1500 души.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!