ChatGPT в ролята на инструктор: Обучение на британските десантчици с изкуствен интелект

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
18

Базираната в Обединеното кралство компания 4GD разработва високотехнологична система за обучение на войници, използвайки смесена реалност и интерактивни елементи. Технологията, наречена SimStriker, предлага реалистична и завладяваща среда, в която войниците могат да усъвършенстват своите умения.

SimStriker е система от сензори и интерактивни мишени, разположени в лабиринт от коридори и стаи. Това е полигонът за обучение на британската 16-та въздушнодесантна бригада и полицията в Есекс.

Манекените на полигона не са прости кукли за удари, а са оборудвани със сензори и двигатели, които могат да определят силата и точността на удара, да реагират на движение, светлина и звук. Те могат да произнасят фрази, да вдигат аларма и да стрелят с несмъртоносни оръжия.

Сега Министерството на отбраната на Обединеното кралство иска да повиши нивото на реализъм и да даде на манекените възможност да водят разговори с инструкторите и оборудването на симулатора. За тази цел чатботът ChatGPT на OpenAI ще бъде зареден в SimStriker.

Така инструкторите ще могат по-лесно да общуват със симулатора и да избират подходящи сценарии за обучение. Това, според изданието New Atlas, ще направи обучението по-разнообразно, динамично и завладяващо.

www.budilnik.com

 

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!