British Airways се готви за нови стачки

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
43

Снимка: Ройтерс

Британският авиопревозвач British Airways съобщи, че отменя някои полети за датата 27 септември. За тогава е насрочена нова стачка на пилотите на авиокомпанията, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

“В момента се свързваме с всички засегнати, за да им предложим връщане обратно на платената сума или резервация за друга дата, дестинация или авиолиния”, заяви British Airways.

Компанията не уточнява колко точно полета ще бъдат засегнати.
Тази седмица въздушният превозвач, който е собственост на групата International Airlines, беше принуден да отмени 1700 полета от и за лондонските летища Хийтроу и Гетуик по време на двудневна стачка на пилотите заради заплащането им. За 27 септември са насрочени нови стачни действия.

Пилотският синдикат BALPA иска споразумение за възнагражденията, което да включва клаузи, позволяващи на пилотите да споделят печалбата на компанията.

“Научаваме, че от днес (вчера – б.р.) авиокомпания British Airways е започнала да отменя дейностите си за 27 септември извън 14-дневния прозорец, за да не й се налага да компенсира засегнатите пътници”, заяви профсъюзът.

В сряда British Airways предупреди, че ще е нужно известно време, докато полетното ѝ разписание се нормализира напълно, след като бе нарушено от тазседмичните стачни действия.
По статията работи: Бойчо Попов
investor.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!