Британците очакват решение за Covid ваксиниране на деца от 12 до 15 години

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
96

Надим Захауи, британският министър, който отговаря за масовото ваксиниране.

Британците очакват премиера Борис Джонсън да ги информира по-късно днес дали ще бъдат ваксинирани децата от 12 до 15 години и ще бъдат ли премахнати PCR тестовете за пътуващите.

Надим Захауи, министърът, който отговаря за масовото ваксиниране, заяви тази сутрин по Скай нюз, че налагането на локдауни през зимата ще бъде „изключително крайна мярка“.

Вместо това правителството ще разчита на ваксините за трансформирането на Covid-19 от пандемичен към ендемичен статут.

По данни на здравеопазването ваксините са предотвратили 112 000 смъртни случаи и заразяването на 24 милиона души, считано до 27 август.

Захауи потвърди, че възрастовата група от 12 до 15 години ще бъде ваксинирана, като ще се иска съгласието на родителите. Министърът обаче отбеляза, че на деца, които имат различно мнение от родителите си и бъде преценено, че са „достатъчно компетентни“, по думите му, може да бъде поставяна ваксина и без съгласието на родителите. Той уточни, че предполага, че това ще бъдат изключително редки случаи.

В ранният следобед министърът на здравеопазването Саджид Джавид ще изложи в парламента подробности от „Зимния план“ на правителството.

Последната дума и пълна яснота, както и отговори на конкретни въпроси, се очаква от пресконференцията на Борис Джонсън в по-късния следобед.
bnr.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!