Британското правителство тайно е обсъждало отлагане на Brexit?

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1325

Ако евентуалноново споразумение на Тереза Мей с ЕС бъде прието в парламента, министрите се надяват на двумесечна отсрочка
Британският премиер Тереза Мей по време на заседание в Камарата на общините. Снимка: Ройтерс

Британското правителство тайно е обсъждало планове за отлагане на Brexit с осем седмици от 29 март за 24 май въпреки предупрежденията на премиера Тереза Мей, че да се говори за това би било контрапродуктивно, пише вестник Telegraph.
Министрите се надяват ЕС да се съгласи на тази отсрочка, ако споразумението на премиера Тереза Мей с ЕС бъде прието в парламента, за да има достатъчно време за приемане на нужните нормативни актове за излизането от съюза.

Предвижда се през тези два месеца Великобритания ще остане в ЕС при досегашните условия. Осемседмично забавяне означава, че Brexit може да бъде отложен за 24 май.

Въпреки това по време на заседание на кабинета във вторник министър-председателят явно укори министрите за публично обсъждане на забавянето на Brexit, като настоя, че Великобритания ще напусне съюза на 29 март.

Мей ще бъде в Брюксел утре, за да поиска от лидерите на ЕС да приемат законово обвързващи поправки в “предпазния механизъм” за ирландската граница или да бъдат изправени пред възможността за хаотичен Брекзит без споразумение.

Лондон и Брюксел спорят дали постигнатото през ноември споразумение за Brexit, което бе отхвърлено в този му вид от британските депутати, може да бъде предоговорено, което поражда възможността за отлагане на Brexit, споразумение в последния момент или напускане без споразумение.

По статията работи: Бойчо Попов
investor.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!