Британско проучване: 86% от заразените не показват симптоми

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
488

Британско проучване установи, че 86% от хората, заразени с коронавирус, не показват основните симптоми в деня, в който са тествани, съобщава АП.

 

Изследователи от Лондонския университетски колеж разгледаха данни от проучване, което всяка седмица тества хиляди британски домакинства, независимо дали субектите имат симптоми.

Изследването, публикувано в четвъртък, разглежда данни за 36 061 души между април и юни. Изследователите установиха, че сред тези, които са положили тестове, 86% не са имали кашлица, треска или загуба на вкус или мирис.

Водещият изследовател Ирен Петерсен коментира че хората може да са имали симптоми в дните преди теста или да са ги развивали по-късно, но изследването предполага, че много от тях може да са разпространявали вируса, докато са безсимптомни.

Според нея са необходими чести и широко разпространени тестове на всички индивиди, за да се ограничи “тихото предаване” на заразата.
news.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!