Британският финансов министър ще понижи данъците

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
399

Саджид Джавид също така иска да опрости данъчната система в страната

Снимка: БТА
Новият британски финансов министър Саджид Джавид иска да въведе по-проста данъчна система и се определя като „човек на ниските данъци“. Това е казал самият той в интервю за The Times, където е изложил икономическата програма на правителството на Борис Джонсън.

Джавид, който беше министър на вътрешните работи преди миналия месец да стане финансов министър, иска да види понижение на данъците както за хората с ниски доходи, така и за тези с високи. Според него фокусът трябва да е върху генерирането на повече приход за .

„Не трябва да има никаква изненада, че смятам, че данъците трябва да са по-ефективни. Искаме да ги поставим на ниво, при което да максимизираме приходите и това не винаги означава, че трябва да определим възможно най-високо ниво на данъците. Като цяло искам да видя по-ниски данъци, но на ниво, което ще осигурява средства за публичните услуги“, казал е британският министър.
Позицията на Джавид е като ехо на тази, изразена от Борис Джонсън, да се понижи данъкът върху доходите. Идеята на Джонсън, изразена по време на предизборната му кампания, му навлече критики от някои негови съпартийци от Консервативната партия, че се фокусира само върху гражданите с високи доходи.
economic.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!