Британските автоджамбази ще бързат да изнесат откраднатите коли преди Брекзит

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
329

АЛЕКСАНДЪР ПЕТКОВ

Британската технологична фирма за сигурност Hard-Off Security предупреждава местните шофьори за възможността от увеличаване на автокражбите в цялата страна заради последиците от коронавирусната пандемия. Това предаде Motor 1.

Въпреки че през последните четири месеца кражбите на автомобили във Великобритания са намалели, те започват да се увеличават постепенно, а несигурността около Брекзит и евентуалните по-стриктни контролни мерки по границите будят подозрението, че престъпните организации биха могли да се стремят да изнесат възможно най-много откраднати превозни средства от страната през следващите месеци.

“Това е голям проблем, който ще засегне предимно собствениците на коли. Във време, в което мнозина са съкратени или загрижени за работата си, рязкото нарастване на броя на откраднатите превозни средства ще доведе само до увеличение на застрахователните премии, тъй като по този начин застрахователните компании прехвърлят по-високите разходи и рискове на клиентите“, заяви Марк Чърчард, управляващ директор на Hard-Off Security.

От технологичната компания предупреждават, че собствениците и застрахователите на автомобили с безключов достъп трябва да подготвени и предпазени от хакването (клонирането) на техните дистанционни за отключване. По този метод една кола може да бъде открадната за 10 секунди.


Източник: Hard-Off Security

Британските автоджамбази ще бързат да изнесат откраднатите коли преди Брекзит
Безключовият достъп определено представлява удобство за шофьорите, но превръща кражбата на автомобил в детска игра за специалистите в сферата. За да може да влезе в колата и стартира двигателя, системата за безключов достъп и стартиране излъчва постоянно код (или серия от кодове), които се улавят от вградена антена в автомобила, когато ключът е достатъчно близо до автомобила.

Крадците използват сканиращи устройства, за да засекат кода от дистанционното, дори когато не сте близо до автомобила си. Те просто трябва да се приближат на 5 до 6 метра от него. След това този код се прехвърля към друго устройство, което вече е в близост до колата. Веднага след като кодът бъде повторен, вторият крадец може да влезе, да натисне старт бутона и да потегли.

Един от начините да се предпазите от въпросното клониране на дистанционното ви е системата Key Fob Isolation на Hard-Off Security, която блокира устройствата, използвани от крадците.

През 2019-а в Обединеното кралство са откраднати близо 114 000 превозни средства, а към днешна дата над 50 процента от тях все още не са открити.
fakti.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!