Британски регулатор сложи пауза на сделката на Amazon и Deliveroo

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
110

Целта е да се провери дали тя отговаря на изискванията за конкуренцията

Снимка: Архив Ройтерс

Британският регулатор по конкуренцията предприе действия да спре временно инвестицията на Amazon в компанията за онлайн поръчки на храна Deliveroo, като връчи заповед на двете компании, предава Ройтерс.

Amazon поведе кръга по набирането на капитал в размер на 575 млн. долара от Deliveroo през май, като се изправи срещу Uber Eats в глобалната надпревара за доминация на доставките на храни.

Първоначалната заповед на Органа по конкуренцията и пазарите се връчва, когато регулаторът има някакви притеснения за дадена сделка. Документът пречи на компаниите да продължат със сливането си, докато самият регулатор не реши дали е необходимо стартирането на формално разследване.
Регулаторът използва този инструмент, ако подозира, че се налице договорености, които биха могли да са проблемни.

Deliveroo заяви, че двете компании работят в тясно сътрудничество с регулаторите, за да получат тяхното одобрение. Възможно е компанията да посочи, че този кръг на финансиране ще позволи на една от най-бързо развиващите се технологични компании в Европа ще се разшири в нови области, засилвайки конкуренцията и насърчавайки ресторантьорския сектор.

“Има редица големи компании в сектора за доставки на храни, а тази инвестиция ще помогне на Deliveroo да се разшири, да заложи на иновации и вярваме, че ще засили конкуренцията“, посочва говорител на компанията. „Инвестицията ще помогне за създаването на работни места, ще помогне на ресторантите да разраснат бизнеса си и ще подобри избора на потребителите“.

Основателят и главен изпълнителен директор на Deliveroo Уил Шу заяви през май, че набирането на капитал ще позволи на генериращата печалба група да увеличи досега до си потребителите, да развие технологиите си и да се насочи към иновации, като разширяването на собствените си кухни, които могат да се наемат от ресторанти, за да отговорят на търсенето.

Deliveroo не е разкрила колко точно е финансирането от Amazon.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов
investor.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!