Британски производител на прахосмукачки обяви планове за собствен електромобил

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
100

Джеймс Дайсън информира работниците за намерението си с електронно писмо.
Повечето хора марката “Дайсън” (Dyson) с прахосмукачките и изсушителите за ръце в обществените тоалетни, предаде Би Би Си. Вчера обаче от английската компания обявиха плановете си да инвестират 2 млрд. лири в разработването на свой електромобил.
Основателят на компания Джеймс Дайсън допълва, че няма нищо странно в решението им, след като имат доста сериозна експертиза в областта на електромоторите и батериите. Според него електромобилът на “Дайсън” ще е на пазара през 2020 година.
За реализацията на проекта вече са наети 400 души, сред които ветерани, работили за “Астън Мартин”, “Тесла” и BMW. Изданието “Аутокар” припомня, че през миналата година “Дайсън” е получила грант от 16 млн. лири по програмата за подкрепа на малки автомобилни компании.
Според Би Би Си, по голямата част от предвидените за инвестиране в електромобила 2 млрд. евро ще бъдат дадени за развитието на батериите на колата.
dnevnik.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!