Британия прати над 1000 войници в Дувър заради блокираните камиони

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
359

Великобритания разположи допълнителен военен персонал в пристанището на Дувър в петък, за да помогне за освобождаването на опашките от камиони след възобновяване на пътуването за шофьори, които имат отрицателен тест за COVID-19, съобщава “Ройтерс”.

Фериботните услуги между Дувър и френското пристанище Кале се възобновиха в четвъртък, след няколко дни на блокада, наложена от Франция след откриването на нов щам на коронавирус в Англия.

Трафикът се движеше бавно през пристанището в петък, който е и официален празник. Повечето камиони все още са паркирани по магистралата, тъй като шофьорите чакат да се явят на тестове, преди да им бъде позволено да се качат на фериботите за преминаване.

Войниците проверяваха превозни средства и документите на шофьорите на входа на пристанището, а френски служители в Дувър, помагащи за наваксване на изоставането, тестват шофьори.

До пристанището са разположени още 800 британски войници, първоначално бяха изпратени 300, съобщават британски медии.

Френското и британското правителство се съгласиха да прекратят блокадата късно във вторник, но се очаква дългите опашки от камиони да отнемат дни, обявиха британските власти.
news.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!