Божидар Димитров предаде подарък от премиера на църквата в Созопол

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
714

Тази сутрин в храма "Св. Георги Победоносец" в Созопол, министърът без портфейл Божидар Димитров

предаде на енорийския свещеник отец Иван реликварий, който е подарък от министър–председателя на България Бойко Борисов.

“Реликварият е изработен от пловдивския майстор Ганчо Ганев от сребро и злато и е покрит със сцени от житието на Свети Йоан Предтеча, чиито мощи ще съхранява”, обясни Божидар Димитров, цитиран от агенция “Фокус”.

“На реликвария има надпис “Дар от Бойко Борисов, министър–председател на Република България, август 2010 г.”. В стария реликварий, в който бяха изложени мощите на светията, ще бъдат поставени двете други реликви, с които се сдоби в последната година созополският храм – мощи на Св. Андрей Първозвани и парче от Светия кръст, също подарено от Борисов. Те също ще бъдат изложени за поклонение”, добави Божидар Димитров.

Кметът на Созопол Панайот Рейзи благодари на правителството за жестовете, които бяха направени в последно време за Созопол и неговите жители. Последният такъв жест е даряването на мощехранителницата, изработена от сребро с позлата, в която тази сутрин бяха пренесени мощите на Св. Йоан Предтеча, предаде агенция “Фокус”. “Тази мощехранителница ще остане един прекрасен спомен за Созопол. От сърце и от името на гражданите на Созопол благодаря на премиера и неговото правителство. Надявам се и занапред така бързо да се отзовават на нуждите на града, които са свързани с така наречения поклоннически туризъм, за да може и ние да реагираме и бързо да докараме новия турист в нашия град”, каза Панайот Рейзи.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!