Борислав Михайлов подаде оставка

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
92

Той ще продължи да помага на българския футбол

 

Снимка: Уикипедия
Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов подаде оставка, която ще бъде представена пред членовете на Изпълнителния комитет на заседанието в петък, съобщиха от централата на БФС.

Позицията му е следствие от създалото се напрежение в последните дни, обстановка, която е в ущърб на българския футбол и на Българския футболен съюз.

“След дългите години, прекарани на поста, и с множеството си контакти на високо международно ниво, г-н Михайлов изразява категоричната си готовност да продължава да помага за развитието на българския футбол по всякакъв начин”, се казва в съобщението.

По-рано днес от БФС излязоха с позиция, че Михайлов няма да подава оставка и държавата няма право да се меси във футбола. “Не смятаме, че футболната централа може да носи отговорност за хулигански прояви, тъй като си има специализирана власт и изпълнителни органи”, заяви директор маркетинг и комуникации в централата Христо Запрянов.

“РФИФА забранява категорично намесата на държавата в управлението на футбола на национално ниво. В регламента е записано, че федерациите трябва да работят независимо и без външна намеса от трети страни”, допълни още той, като посочи, че в последните години заради държавна намеса на правителствата са били санкционирани Нигерия, Гана, Пакистан и Сиера Леоне.

Припомняме, че Борислав Михайлов заема поста президент на БФС от 2005 г. През 2018 г. е преизбран за четвърти мандат с 463 гласа. По устав следващият конгрес трябва да се проведе през 2023 г.

economic.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!