Борис Джонсън свиква спешно съвещание заради забраните за полети от и до Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
2134

Борис ДжонсънСнимка: ЕПА/БГНЕС
Британският премиер Борис Джонсън ще председателства извънредно заседание на Комитета за справяне с кризисни ситуации Кобра след като Франция наложи пълна забрана на пътуванията от Обединеното кралство във връзка с новия щам на коронавируса, който върлува в страната.

Франция наложи 48-часова забрана за преминаване на хора от Великобритания с всички видове транспорт. Пристанището в Доувър затвори за всякакъв трафик от британска страна до второ нареждане, заради френските гранични мерки. От Юростар съобщиха, че след изявлението на френското правителство, че границата затваря от полунощ, ще могат да извършват курсове само от Париж за Лондон на 21 и 22 декември.

Говорител на британското правителство заяви, че на заседанието на Кобра ще бъде обсъдена ситуацията с пътуванията в чужбина и най-вече как да се запази потока от товари от и към Обединеното кралство.

Много страни въведоха карантина за влизащите в тях британци или прекратиха полетите. Скай нюз изрично спомена България, която прекратява полетите към и от Великобританя до 31 януари. Списъкът с останалите страни е дълъг. Сред тях са Блегия, Холандия, Италия, Германия, Турция, Чехия и Австрия.
bnr.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!