Борис Джонсън предизвика гневни реакции, като сравни жените с бурки с пощенски кутии

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
313

 

Председателят на управляващата във Великобритания Консервативна партия поиска от бившия външен министър Борис Джонсън да се извини за вестникарска статия, в която пише, че жените, носещи бурки, изглеждат като „пощенски кутии“ и банкови обирджии, предаде „Асошиейтед прес“.
Джонсън, който напусна правителството миналия месец заради спор за Брекзит, направи коментарите в статия на в. „Дейли телеграф“, публикувана в понеделник. Бившият министър каза, че не подкрепя забрана на бурките, но написа, че е „напълно смехотворно хората да трябва да избират да се разхождат, изглеждащи като пощенски кутии“.
Статията му предизвика критика от страна на мюсюлмански групи и негови колеги политици. Държавният министър за Близкия изток в британското външно министерство Алистър Бърт вчера разкритикува Джонсън за коментарите, които според него „много хора биха сметнали за обидни“.
Председателят на Консервативната партия Брандън Луис отбеляза в туит, че е съгласен с Бърт, и поиска от Джонсън извинение./БТА
dnevnik.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!