Борис Джонсън потрива ръце за премиерския пост след оставката на Тръс

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
182

Той обмисля да се завърне в изборите за лидер

Борис Джонсън възнамерява да се бори за поста на ръководител на правителството на Великобритания след оставката на Лиз Тръс, пише “Таймс”.

Опозореният бивш премиер обмисля да се завърне в изборите за лидер, които ще продължат само една седмица, съобщава вестникът.

Днешната бомбастична оставка на Лиз Тръс поставя началото на светкавични избори за нов лидер на торите без очевиден кандидат, който да поеме поста. Партията се стреми да избегне повторение на горчивата и продължителна 55-дневна надпревара през лятото, в която тя победи Риши Сунак.

В тази надпревара и двете страни се впуснаха в ожесточена борба, главно по отношение на икономиката, което не помогна на партията в социологическите проучвания, припомня БГНЕС.

Сред предполагаемите кандидати за поста са бившият канцлер Сунак, лидерът на общините Пени Мордаунт, канцлерът Джереми Хънт и министърът на отбраната Бен Уолъс.

Снимка: Bloomberg.com
bgonair.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!