Борис Джонсън иска да посети Киев

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
162

Той има емоционална връзка с украинския народ

Снимка: БГНЕС/ EPA

Във Великобритания председателят на Консервативната партия Оливър Даудън заяви, че премиерът Борис Джонсън „изгаря от нетърпение“ да посети Украйна и „има истинска емоционална връзка“ с украинския народ, предаде БНР.

През миналия уикенд се бяха появили съобщения, че Джонсън иска да пътува до Киев, но в понеделник източници от Даунинг стрийт посочиха, че това едва ли ще стане. „Индипендънт“ пише, че представители на силите за сигурност са „напрегнати“ във връзка с желанието на Борис Джонсън да проведе лично разговор с украинския му колега Володимир Зеленски в Киев.

Оливър Даудън, който освен, че е председател на Консервативната партия, също е и министър без портфейл, обаче заяви в интервю за лондонското радио LBC, че решение още не е взето и премиерът гори от желание да отиде в Украйна. На въпрос какъв е смисълът от личната поява на Джонсън в Киев Даудън отговори, че вероятно Джонсън иска да види с очите си какво точно се случва в Украйна, защото е много различно, когато говориш с някой по телефона за събитията. Всичко това става на фона на сериозната обсада на Мариупол, напредването на руските сили към Одеса и засилване на атаките срещу Киев. От Даунинг стрийт междувременно потвърдиха, че Кремъл стои зад фалшивите телефонни обаждания на министри от хора, претендиращи, че са украински официални лица.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!