Борис Джонсън бе издигнат за кандидат на Консервативната партия за следващите избори

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
93

В избирателния си район Ъксбридж и Южен Райслип в Западен Лондон

Следващите избори във Великобритания се очаква да бъдат произведени най-рано през януари 2025 г.

Бившият британски премиер Борис Джонсън бе издигнат отново за кандидат на Консервативната партия в избирателния си район Ъксбридж и Южен Райслип в Западен Лондон, предадоха Пи Ей мидиа и ДПА.

Това се случва след спекулации, че Джонсън би могъл да се опита да се кандидатира за изборите от избирателен район, в който би имал по-големи шансове за избиране в парламента.

“Потвърждавам, че Джонсън бе издигнат отново за кандидат на Консервативната партия в избирателния район Ъксбридж и Южен Райслип”, заяви партиен говорител.

Джонсън разполага със седем хиляди гласа мнозинство в традиционния си избирателен окръг, но се смята, че Лейбъристката партия би могла да “открадне” депутатското му място на следващите избори. Съюзници на бившия премиер отхвърлиха вече всякакви предложения, че той търси по-сигурно кандидатско място.

Откакто напусна поста си миналия септември, Джонсън е декларирал над един милион британски лири под формата на хонорари за изнасяне на речи.

След като напусна Даунинг стрийт, той направи и много публични изказвания. Така например по-рано този месец той разкритикува сделката на Лондон с ЕС, чрез която британският премиер Риши Сунак се съгласи да промени елементи от протокола за Северна Ирландия.

В изявление Асоциацията на консерваторите от избирателен окръг Ъксбридж и Южен Райслип заяви относно кандидатурата на Джонсън: “Очакваме да продължим работата си заедно с него, за да служим на гражданите и общините в избирателния район, с който Джонсън има силни връзки и в който той играе голяма роля”.

“Ангажиментът на Джонсън към гражданите на Ъксбридж и Южен Райслип за отваряне на нова болница остава на преден план в работата му като наш местен представител в парламента”, подчертава асоциацията.

Следващите избори във Великобритания се очаква да бъдат произведени най-рано през януари 2025 г.

Източник БТА

epicenter.bg

 

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!