Борис Джонсън: Ако стана премиер, напускаме ЕС на 31 октомври със или без сделка

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1699

Това е първата му изява в надпреварата за премиерското място, за което той е фаворит
Снимка: Ройтерс

Фаворитът за следващ британски премиер Борис Джонсън обеща да изведе Великобритания от ЕС на 31 октомври със или без споразумение за Brexit, предаде БТА.

В петък британският премиер Тереза Мей ще подаде оставка окончателно, след като не успя да накара депутатите да приемат споразумението ѝ за напускането на блока, оставяйки след себе си една разделена страна и парламент без консенсус за бъдещето на петата по големина световна икономика.
Джонсън беше външен министър, но подаде оставка в знак на протест срещу подхода на Мей за Brexit. Според букмейкърите той е фаворит в надпреварата за следващ премиер, в която до момента участие са заявили 13 души.

„Ако стана премиер, излизаме на 31 октомври със или без сделка“, казва Джонсън на минувач в публикувано от екипа му видео в Twitter.

Видеото съдържа клипове от разговори на Джонсън с гласоподаватели и негов монолог пред камера. Това е първата му изява в надпреварата за премиерското място. Определянето на победителя може да отнеме два месеца.

„Намалете някои данъци и ще имате повече пари“, казва Джонсън на друг гражданин. Той също така призовава за повече инвестиции в инфраструктурата, образованието и здравеопазването.

„Сега е времето да обединим обществото ни и страната ни. Да изградим инфраструктурата, да инвестираме в образованието, да подобрим околната си среда и да подкрепим прекрасната ни здравна служба. Да подобрим благосъстоянието на всеки в нашата страна и, разбира се, да подкрепяме фирмите и създателите на благата, които правят възможни тези инвестиции“, казва Джонсън, цитиран от БТА.

По статията работи: Елена Илиева
investor.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!