Boоhoo ще се сдобие с модния бранд Karen Millen

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
82

Boohoo вероятно ще придобие и Coast

Онлайн гигантът за търговия на дребно Boоhoo възнамерява да закупи модния бранд Karen Millen& Coast, за да ги заложи в своята онлайн платформа за пазаруване, съобщава BBC.

Процедурата по придобиването на брандовете все още не е стартирала, като предстои тепърва да се изяснява дали гигантът в онлайн търговията на модни стоки ще задейства процедура за придобиването на физическите магазини или сделката ще бъде само за получаване на права за онлайн продажби. Административното прехвърляне и придобиване на пазарни права ще се състои след назначаването на юридическата фирма Deloitte, което ще забави още процедурата, съобщава изданието.

Karen Millen притежава 65 магазина, в които работят над 1700 служители. 57 от магазините на марката са на територията на Великобритания. Предстои ѝ да бъде закупена от модния бранд за онлайн търговия на дребно, Boоhoo, който има за цел да се превърне в световен лидер в търговията с онлайн модни стоки. Началото на платформата е сложено преди 14 години в Манчестър. През 2014 година придобива модната марка Pretty Little Thing, а през 2017 година се сдобива и с Nasty Gal.

Boohoo залага на нови модни компании, които през последните години изпитват трудности в продажбите. Все още не е ясно дали онлайн гигантът ще затвори физическите магазини или ще пренесе само част от стоката в онлайн платформата си.
economic.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!