Бодигард на британски министър забравил пистолета си в самолет, уволниха го

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
76

Зареденият Glock-19 бил открит от чистачка

Телохранителят на Доминик Рааб е “отстранен от оперативни задължения”, след като забрави пистолета си в самолет, съобщи Би Би Си. Съобщава се, че чистачка е намерила заредения пистолет Glock-19 в кобур на седалка в полета на United Airlines, след като е кацнал в Лондон в петък. Външният министър беше във Вашингтон, за да говори с американски политици за Brexit. От Скотланд Ярд провеждат вътрешно разследване.

Говорител на полицията заяви: “Наясно сме с инцидента при полет до Великобритания в петък, 18 септември, и приемаме този въпрос изключително сериозно. Оттогава замесеният служител е отстранен от оперативни задължения, докато се провежда вътрешно разследване на обстоятелствата”.

“Сън“ съобщи, че полицаят е свалил кобура си и го е сложил на мястото си, преди да ескортира външния секретар от полета – оставяйки го след себе си, предава БГНЕС.

През февруари телохранител на бившия премиер Дейвид Камерън беше разследван за това, че е оставил пистолета си в самолетна тоалетна. При този инцидент пистолетът е намерен от пътник в полет на British Airways от Ню Йорк до Лондон. Камерън има право на непрекъсната сигурност, осигурена от столичната полиция като бивш министър-председател.

Снимка: Pixabay
bgonair.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!