Блокираните българи във Великобритания с дни в колите си и без достъп до тоалетна

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
461

Фериботите са спрени

Мирослав Методиев от три дни е блокиран в Обединеното кралство. Той е шофьор на бус, а с него пътуват още 9 души. Всички искат да се приберат у нас за празниците. Той и спътниците му са в капана на задръстването към Дувър.

Мирослав тръгва от Шотландия, през Англия за България. Редица страни отмениха полетите си от и за Великобритания в неделя, а пътуването с ферибот се оказа последната надежда за много чужденци да напуснат Острова.
Фериботите обаче са спрени. Купил си е два билета – последният за 181 паунда. Блокираните на пристанището направиха и жива верига, последвана от арести.

Българският консул в Лондон Николай Ванчев е посетил блокираните българи в Дувър.

“Срещнах се с група, на която дадохме вода и сандвичи”, заяви той.

Външно министерство следи ситуацията, а решението тепърва се чака от френските власти.

“Говорил съм с представители на полицията, че няма как тези хора да стоят един, два или повече дни, без да имат достъп до санитарни помещения. Всички тези неща не се осигуряват, за съжаление. Препоръчаха ни да се обърнем към общинските власти, което ние правим. Има напрежение, тъй като не е естествено да прекараш ден, два в колата си”, допълни Николай Ванчев.
bgonair.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!