Близо 10 милиона души в Англия в очакване на лечение от NHS

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
43

Според проучване на Националната статистическа служба (ONS) почти 10 милиона души в Англия може да чакат за лечение или преглед в NHS. Изследването, проведено сред около 90 000 възрастни, показва, че 21% от тях очакват болничен преглед или начало на лечение. Това означава около 9.7 милиона души, което е с 2 милиона повече от предишните оценки.

Забавянията са най-изразени сред младите хора на възраст 16-24 години, като един на всеки пет от тях е посочил, че е чакал повече от година. Проучването е част от годишното изследване за коронавируса през зимата сред възрастни над 16 години.

ONS подчертава, че това е първото проучване, оценяващо опита на възрастни, чакащи за болнични прегледи, изследвания или медицински процедури. Въпреки това, данните са базирани на самооценка и могат да се различават от други статистики относно списъците за чакане.

От NHS отговарят, че официалната статистика показва, че към края на януари 6.3 милиона души са били в списъците за чакане и само 4.2% от тях са чакали повече от година. Въпреки наляганията и стачните действия, персоналът на NHS е успял да намали задръстванията през последните четири месеца, а чакането от 18 месеца е намалено с почти 90% от пика си.

По отношение на грижите от общопрактикуващите лекари, почти две трети от хората са доволни от изживяването си, като милиони повече получават прегледи в сравнение с периода преди пандемията. Най-новите данни на NHS показват, че през февруари 2024 г. общопрактикуващите лекари и техните екипи са провели 30.5 милиона прегледа, в сравнение с 24.7 милиона през февруари 2020 г.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!