Благой Георгиев ще е готов да играе в края на месеца

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1359

Полузащитникът на руския "Терек" Благой Георгиев очаква да се завърне

на терена към края на месеца.

Той обаче не вярва да бъде повикан в националния отбор за първия двубой от европейските квалификации срещу Англия на 3 септември. “Едва ли ще попадна в състава. Към този момент все още няма да съм достигнал оптималната си форма”, смята Георгиев.

Българският национал се възстановява от травма на менискуса. “Наскоро се присъединих към “Терек” в Кисловодск. На този етап само тренирам. Ще мога да играя след две-три седмици”, каза Георгиев в интервю за вестник “Спорт експрес”.

Той съжалява, че заради контузията няма да може да вземе участие в утрешната контрола между Русия и България в Санкт Петербург в сряда.

“За мен този мач щеше да бъде особен. От една страна – моят национален отбор, а от друга – шампионата, в който играя. Щеше да бъде интересно, но уви… Травмите са част от футбола”,  коментира Георгиев.

Бившият полузащитник на “Славия” е категоричен, че най-сериозният проблем пред националния отбор на България е отказването на Димитър Бербатов. “Това е съществена загуба за нас, макар че имаме и други силни играчи”, заяви Георгиев.

Полузащитникът не отписва шансовете на България в квалификационната група за Евро 2012 срещу Англия, Швейцария, Уелс и Черна гора. “Всичките ни съперници са добри, но и ние сме амбицирани да покажем на какво сме способни. Всички още отсега залагат на това Англия да спечели първото място, но и ние също не сме загубили шансове за това”, каза Георгиев.

България пристигна снощи в Санкт Петербург и ще тренира днес при закрити врата от 18 часа.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!