Бивш КГБ агент: Дрогират Сноудън в тайна база

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
465

Москва. Бивши шпиони на САЩ и Русия смятат, че

избягалият от САЩ сътрудник на Американската агенция за национална сигурност Едуард Сноудън може би се намира не в транзитната зала на летище “Шереметиево” в Москва, а в секретна база на руските спецслужби в Подмосковието.

Според ветерани на международния шпионаж руските специални служби биха могли веднага след пристигането на Сноудън в Москва тайно да го изведат на сигурно място и да го дрогират, за да получат от него тайни за властите в САЩ. Такова предположение изказва пред американското списание “Тайм” Олег Гордиевски, бивш полковник от Първо главно управление на КГБ. През 80-те години на миналия век, когато е резидент на СССР във Великобритания, Гордиевски става двоен агент и шпионира успоредно за Москва и за Лондон.

По-късно Гордиевски става сътрудник и на ЦРУ. Той изказва и тезата си по най-трудния за Сноудън проблем – как от Русия да се добере до Венецуела, която е готова да му даде политическо убежище. Според Гордиевски най-безопасният път от Русия до Венецуела е през Баренцово море.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!