Бедността във Великобритания: Рекорден скок за последните 30 години

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
112

Енергийната ценова криза доведе до най-големия скок на абсолютната бедност във Великобритания за последните 30 години. Статистиките показват, че броят на хората, попадащи в абсолютна бедност, е нараснал до 12 милиона през 2022-2023 г., което представлява увеличение с 600 000 спрямо предходната година.

Рязко покачване на цените

Причината за този скок се дължи на значителното увеличение на цените, последвало след руската инвазия в Украйна. Това доведе до това, че стотици хиляди допълнителни хора изпаднаха в абсолютна бедност.

Правителствената подкрепа

Въпреки тежката ситуация, правителствената подкрепа, включително плащанията за справяне с разходите за живот, предотврати още по-голямо увеличение на бедността. Без тези мерки увеличението на бедността би било три пъти по-лошо.

Увеличение сред децата и възрастните

Въпреки усилията, броят на децата и възрастните в работоспособна възраст в абсолютна бедност нарасна, като при децата това увеличение е с около 300 000. Повишението на детската бедност с два процентни пункта е най-високото от средата на 90-те години на XX век.

Истинската картина на живота на най-бедните

Официалните статистики може и да не показват пълната картина на живота на най-бедните, като се отчита увеличението на броя на хората, които не могат да си позволят основни нужди като храна и отопление.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!