Бащата на Борис Джонсън отпътува за Гърция, вероятно през България

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
354

Той не се съобрази с препоръките на британското правителство да се избягват международни пътувания

Стенли Джонсън, баща на британския премиер Борис ДжонсънСнимка: ЕПА/БГНЕС
Бащата на британския премиер Борис Джонсън е отлетял за Гърция, въпреки настоящите съвети на правителството към гражданите на Великобритания да избягват всякакви международни пътувания, ако не са крайно наложителни, съобщава Ройтерс.

В четвъртък гръцки правителствени служители потвърдиха, че писателят Стенли Джонсън е пристигнал в северния район Пелион, където има ваканционен дом, минавайки вероятно през България, но казаха, че е нямало нищо неприятно при пристигането му.

Снимки в профила в Instagram на Стенли Джонсън показаха, че носи маска на някакво летище. Два видеоклипа в същия акаунт показаха самолет, който каца. “Пристигаме в Атина тази вечер!”, написа той.
Снимки от Instagram на Стенли Джонсън

Стенли Джонсън беше цитиран в уебсайта на британския вестник „Дейли мейл“, да казва, че е в Пелион “с оглед на важен бизнес, опитвайки се да потвърдя моята собственост с оглед на предстоящия сезон за отдаване под наем”.

Говорителят на гръцкото правителство Стелиос Пецас заяви: “Ние забранихме директните полети от Обединеното кралство и Швеция до 15 юли. Ако гражданин от тези страни обаче пристигнат в Гърция по друг начин, разбира се, че те могат да дойдат”.

Според Ройтерс това означава, че бащата на Борис Джонсън вероятно е летял до България, откъдето след това е отлетял за Гърция.

Говорителят на британския премиер отказа да коментира конкретния случай, но на въпрос дали премиерът смята, че обществеността трябва да следва правителствените съвети за пътуване, той отговори: “По отношение на съветите на външното министерство, това е съвет и хората сами трябва да правят преценка”.

Местният управител на региона Южен Пелион Михалис Мицикос каза: “Властите са наясно с присъствието на г-н Джонсън тук и ще предприемат съответни действия. Следваме инструкциите на съответните органи, здравните власти и полицията”, каза той.
bnr.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!