България – най-евтината дестинация на Балканите

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1402

България все още запазва първото място на Балканите като най-евтина страна за летуване,

пише македонският в. “Вечер”. За 10 дни на Черно море се плаща средно 70 евро за стая. Ако сте упорити, ще намерите и за 40, пише вестникът.

За обяд, вкл. със салата, се плаща две евро, а бирата е за по-малко от едно евро. Единствено цигарите са по-скъпи, откакто България стана част от европейското семейство, пише “Вечер”.

За сравнение вестникът отбелязва, че Черна гора предлага настаняване от 60 евро на човек до 400 евро в луксозен апартамент. И храната е по-скъпа от България – един сандвич е 1,50 евро. Цигарите обаче са с 10 процента по-евтини, отколкото в Македония.

Гърция също не е толкова недостъпна – на остров Корфу за 10 дена полупансион се плаща 250 евро, а Тасос е най-изгодното място – 120 евро за 10 дена полупансион. Може да се изкара по-евтино, отколкото в Скопие, пише “Вечер”.

Вестникът отбелязва, че атракцията тази година е Албания – в момента там почиват милион и половина туристи. Цените и любезността в Албания са несравнимо по-добри, отколкото в Македония.

Накрая вестникът изтъква, че всички съседни държави са намалили цените за туристическия сезон, а Охрид се опитва за 2 месеца да изкара пари цяла година и затова не е чудно, че тази година там има туристи само за уикенда.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!