Българи бяха блокирани с часове на чешко-германската граница

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
170

Трябвало да имат постоянен адрес в Германия, за да преминат

Снимка: БГНЕС
Българи са блокирани на чешко-германската граница. Автобус с 10 пътници, пътуващи от София за Хамбург, е спрян за проверка и 8 души са свалени в Чехия. Те били принудени часове наред да чакат на изоставена ЖП гара, за да бъдат закарани до посолството на България в Прага, съобщава БНТ.

По информация на външното ни министерство българите не са допуснати да преминат границата, защото нямат посочен постоянен адрес в Германия.

От фирмата превозвач обясниха, че пътниците е трябвало да попълнят онлайн декларация, че имат постоянен адрес в Германия, като част от противоепидемичните мерки на страната.

Според пътниците обаче част от хората са попълнили декларацията и въпреки това не са били пуснати. След 5 часа на студа, сънародниците ни вече пътуват за посолството в Прага.

От МВнР съобщиха за БНТ, че са оказали пълно съдействие на пътниците. Ще им бъдат осигурени подслон и храна, докато същият автобус, с който са дошли, не вземе пътниците на връщане от Германия.

По публикацията работи: Валерия Белчевска

dnes.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!