Българче в Англия загуби битката с рака след жестока борба с усмивка!

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
268

14-годишната Лора не се е оплакала нито веднъж, макар да се е наложило да ампутират единия ѝ крак
Отдават почит в Англия на 14-годишната Лора Миленкова

 

 

Смъртта на 14-годишно българско момиче, известно със своята борбеност, обедини десетки хора в Англия.

Те събраха необходимата сума от 3000 паунда за погребението на 14-годишната Лора Миленкова, след като в интернет се появи апел, че семейството ѝ се нуждае от помощ, за да изпрати своето дете от този свят, пише вестник 24 часа.

Той е отправен от Ирена Маркова, която преподава в училището в Ийстбъри, където момичето е учело. Сънародничката ни разказва пред местните медии, че Лора е диагностицирана с рак преди години. За да бъде спасена, се налага да бъде ампутиран единият ѝ крак. В нито един момент тя обаче не се оплаква, въпреки че първоначално трябва да се придвижва с инвалидна количка, докато ѝ бъде направена подходяща протеза. Щом я получава, започва да мечтае колко добра ще стане с нея и как ще участва в параолимпийските игри.

Момичето плува и играе тенис. През 2018-а и 2019 г. получава две награди, че е пример за подражание. Спортният клуб, който я препоръчва за тях, описва Лора като човек, който обича предизвикателствата и от когото по-малките могат да се учат.

“Тя беше изключително позитивна. Никога не се отказваше и не казваше, че нещо е прекалено трудно за нея”, обяснява Маркова. Ракът обаче е много прогресиращ и въпреки че до последно Лора води с усмивка битката с него, в края на август я губи.

Новината за смъртта ѝ хвърля в шок католическото училище “Вси Светии”, в което е учела. “Лора наистина живееше пълноценно. Ще продължаваме да говорим за нея, като си припомняме всичко, което тя даде на нашето училище”, казва директорката Клеър Кентъл. По думите ѝ вече се правят планове как да бъде описано присъствието на българското момиче при тях и най-вече заразителната му позитивност. Отворена е книга за съболезнования, в която учителите и учениците пишат мисли за Лора, която ще бъде погребана на 10 септември.
dunavmost.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!