Байдън, който скоро става на 80 г., мисли пак да се кандидатира

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
129

В началото на евентуалния си втори мандат той ще е на 82 г., а в края – на 86

Снимка: архив, БГНЕС

Американският президент Джо Байдън, който през ноември става на 80 години, заяви, че има намерение да се кандидатира за втори мандат през 2024 г., но още не е взел окончателно решение, предаде Франс прес.

Запитан по въпроса в интервю по телевизионния канал Ем Ес Ен Би Си, демократът каза, че за момента не е решил, защото ако го обяви, ще последват цяла поредица от изисквания и „ще трябва да се държа като кандидат“.
Байдън каза, че съпругата Джил подкрепя повторното му явяване на избори за президент. „Съпругата ми смята, че вършим нещо много важно и не би трябвало да се отказвам от това“, каза Байдън, след като за малко беше замълчал.

Президентът вече беше обявил „намерението“ си да се кандидатира отново, но остана уклончив.

Байдън е най-възрастният президент, избиран някога в САЩ. Той навършва 80 години на 20 ноември. В началото на евентуалния си втори мандат той ще е на 82 години, а в края му – на 86.

Неговата възраст редовно подхранва спекулации вероятно ли е да се яви на избори отново.

Байдън и Демократическата партия се готвят да преминат теста на междинните избори на 8 ноември, които традиционно са трудни за действащия президент.
(БТА)

По публикацията работи: Елка Василева

dnes.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!