Аз съм туркиня, но съм български гражданин, като всички вас уважаеми

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
2354

Само защото се казвам Гюлшен, а не Галина например, трябва ли да бъда третирана като второ качество човек?!
Гюлшен Ахмедова е родом от Момчилград.
Щастливо омъжена е за българин. Преживяла е една от най-страшните болести – рак. Успяла е да се пребори след множество операции, химиотерапии и лъчетерапии.
Днес Гюлшен Ахмедова е директор на Дирекция „Бюро по труда“, гр. Момчилград и коoрдинатор на АПОЗ- Асоциация на пациентите с онкологични заболявания и приятели.
“Написах този статус заради болката, която се насъбира с години в мен”, каза тя специално за No Comment.
В отговор на всички онези, които напоследък с много злоба крещят: ” Турците в Турция! ”: Аз съм ТУРКИНЯ, но съм БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН, като всички вас, уважаеми дами и господа!
Родена съм в България и колкото тя е ваша родина, толкова е и моя.
Колкото вие я обичате, аз я обичам двойно повече, защото ме е страх да не я загубя, понеже през определен интервал от време, все се намира някой, който ме изпраща на бърза ръка в Турция и така ми отнема сигурността и спокойствието, които аз трябва да имам като гражданин на тази страна. Аз НЕ искам и няма да живея в Турция, защото си имам родина и тя е БЪЛГАРИЯ! Не знам защо толкова много мразите турците, но знам, че не нося вина за миналото. Аз не мразя нито един българин за болезнените спомени, които имам от Възродителния процес, например, защото съм убедена, че това не бе волята и желанието на обикновения българин. Не мразя и онези, заради които моето семейство се раздели на парчета и повечето ми роднини трябваше да избягат в Турция и принудително да се установят там.
Толкова ли е трудно да живеем мирно и в разбирателство в тази красива България, без злоба, агресия, омраза и лицемерие?
Много е лесно да се говори за свята, чиста република и да се цитира името на Левски, удобно забравяйки неговата мечта за тази република. На късопаметните патриоти искам да напомня, че когато издигат Левски за свое знаме, нека не забравят неговите думи:” Всичките народи в нея (България) щат живеят под едни чисти и святи закони, както е дадено от бога да живее човекът; и за турчинът, и за евреинът и пр., каквито са, за всичките еднакво ще е само ако припознаят законите равно с българинът. Така ще е в наша България!”.
В България днес живеят доста етноси и всеки един техен представител е част от българската нация. Един народ е силен, когато е обединен. Мъдрият български народ отдавна осъзна, че вътрешната конфронтация не е добра за националното благо и с усилията на всички български граждани успява да запази етническия мир, който на фона на световните размирици е толкова ценен.
Само защото се казвам Гюлшен, а не Галина например, трябва ли да бъда третирана като второ качество човек?!
Не, не мисля, защото Господ е създал всеки един от нас по негов образ и подобие и никой не превъзхожда другия по нищо…
Уважаеми дами и господа псевдопатриоти, ако случайно отивате на църква, моля, откажете се! Защото вие не сте християни. Християнството означава любов към ближния, но при вас няма и капчица любов! Докато в сърцата ви има толкова много злоба и омраза, никой не може да ви помогне!
Мога да напиша още много неща, но няма да го направя. Готова съм да споря с всеки един, който се съмнява в моята лоялност и любов към България, само защото се казвам Гюлшен. Но ми е ужасно болно от това несправедливо отношение…
Редактор: Владимира Ангелова
dunavmost.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!