Австрия иска да ограничи трудовия си пазар за източноевропейци

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
150

Това предвижда ново коалиционно споразумение за управление на водещите партии
Правителството на Австрия ще поиска от Европейската комисия да позволи ограничаване на достъпа на източноевропейци до трудовия пазар на страната, съобщава Ройтерс.
“Намаляването на трудовата миграция” от по-бедните държави от Европейския съюз е една от точките в новото коалиционно споразумение, постигнато вчера от управляващите социалдемократи и консерватори.
Трудовият пазар във всички страни от ЕС бе напълно отворен за българи и румънци от 2014 г.
Безработицата в Австрия е под 6%, но с връщането на системата, която дава приоритет на местните работници, двете партии се опитват да спрат възхода на крайно дясната Партия на свободата. Тя води във всички допитвания до общественото мнение през последните месеци.
Новият план включва намаляване с 50 на сто на непреките разходи за труд за компании, които наемат нови служители през следващите три години.
Ще бъдат въведени и други мерки за насърчаване на проучванията и инвестициите и за намаляване на бюрократичните пречки.
За да повиши потребителското търсене, правителството планира да обвърже данъчните ставки с инфлацията, така че данъкоплатците да не плащат повече, когато надниците се увеличават.
В плана влизат и по-твърди политики за интегриране на мигрантите. Освен забрана за забулване на публични места, коалиционното споразумение предвижда също кандидатите за убежище с големи шансове да получат бежански статут да преминават курсове по немски език и по професионална ориентация за по-лесно признаване на квалификацията им, както и семинари за местните ценности.
Тези, които откажат, ще загубят социалните си помощи.
economic.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!