Аутопсията на Пламен Пенев потвърди: задушен при ареста

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1006

Бившият борец Пламен Пенев, който загина на 30 декември след гонка с полицията в Стара Загора, е починал от задушаване по време на ареста. Това са резултатите от аутопсията, извършена от трима съдебни медици, съобщава “Сега” от източници от разследващите.

Заключенията на медиците все още не са оформени в експертиза, но се очаква това да стане в близките дни.

Трима следователи от Националната следствена служба в момента са в Стара Загора, за да разпитват полицаите, участвали във фаталната акция.

Според правилата на МВР, начинът на действие на полицията в Стара Загора е недопустим и подлага на риск живота на преследваните, полицаите и случайни граждани.

Директорът на МВР в Стара Загора, старши комисар Лазар Христов, не е отговорил на въпроса дали в колата на Пенев е намерен нож, както се твърди в сигнала, подаден на тел. 112.

МВР обяви, че двама служители от ОДМВР – Стара Загора са временно отстранени от длъжност заради случая. Разпоредени са две проверки и образувани дисциплинарни производства спрямо двама служители.

Бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов, адвокат на близките на Пенев, поиска МВР да огласи сигнала, довел до полицейските действия, за да се разбере истината за случилото се.

Прокуратурата ще изиска от МВР записа на сигнала.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!