Арестуван мъж след смърт на 11-годишно момче в “TikTok предизвикателство”

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
58

Двама възрастни са разпитвани от полицията след като 11-годишно момче почина, участвайки в опасно “TikTok предизвикателство”. Томи-Лий Грейси Билингтън загубил съзнание след като вдишал токсични вещества по време на преспиване при приятел на 2 март и по-късно починал в болницата.

Смъртта му е свързана с социалната медийна тенденция “хроминг”, която включва вдишване на токсични химикали като бои, разтворители, аерозоли и бензин. Тези вещества предизвикват краткотраен “хай”, подобен на алкохола, но също така могат да доведат до световъртеж, еуфория и халюцинации.

Полицията в Ланкашър потвърди, че 25-годишен мъж от Ланкастър е арестуван по подозрение за жестокост към деца, неглижиране, притежание с намерение за доставка на наркотици и пране на пари. Той е освободен под гаранция. Женщина на 35 години също е разпитана доброволно във връзка с притежание с намерение за доставка.

След смъртта на Томи-Лий, неговата баба Тина Бърнс сподели, че семейството е съкрушено. Тя призова за повишаване на осведомеността за опасностите от TikTok за младите. Тина каза: „Не искаме други деца да следват TikTok или да бъдат в социалните медии. Искаме да помогнем да спасим живота на други деца и да предупредим семействата да пазят децата си.”

Майката на Томи-Лий, Шери, също предупреди родителите в Facebook, че децата опитват опасни неща заради социалните медии, което е струвало живота на нейния син. Тя призова родителите да говорят с децата си за последиците от тези предизвикателства и да ги пазят от такива опасности.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!