Арестуваха похитител в Чайнатаун след отвличане на лондонски бизнесмен от голф игрище за откуп от 12 милиона паунда

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
75

Тианфу Го е арестуван в Чайнатаун след като бе открит с видеозаписи на отвлечения бизнесмен

 

Случката става ден след като жертвата е принудително вкарана в джип под заплаха от оръжие и със завързани очи. Богатият бизнесмен бе отвлечен от голф игрище, затворен в клетка и нахранен с бисквити, преди да бъде пребит и поискан откуп от 12 милиона паунда в биткойни, съобщи съдът. Дилън Хуанг от Северен Лондон е играл голф, когато бива отвлечен за около 30 часа.

Тианфу Го е осъден за отвличане и изнудване, след като бе арестуван с видеозаписи от охранителни камери на жертвата. 35-годишният мъж от Еджуер е признат за виновен за заговор за отвличане и изнудване в Кралския съд в Сейнт Олбанс, но оправдан за обвиненията за притежание на имитация на огнестрелно оръжие с намерение да предизвика страх от насилие.

По време на инцидента, група мъже заплашили г-н Хуанг с пистолет и напръскали нещо в лицата на другите голфъри, докато го вкарвали насила в черен Audi Q7. След отвличането, автомобилът бързо се отдалечил, като полицията незабавно започнала разследване. Впоследствие Го бива заловен в Чайнатаун, където при него са открити пари в брой, документи и SD карта с видеозаписи на жертвата.

По време на съдебния процес Го заяви пред журито, че не е замесен в похищението и твърди, че е бил само турист. Въпреки това, той е подсъдим и предстои да бъде издадена присъда.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!