Арестуваха британски консервативен политик по подозрения в изнасилване

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
186

Източник: архив ЕПА

Депутат от тори е арестуван по подозрение в изнасилване, съобщи Independent. Полицията в Лондон, че обвинението датира от 2002 до 2009 г. Неназованият депутат, който е около петдесетте години, е помолен от главния организационен секретар да не присъства в парламента, докато тече полицейско разследване.

Арестът снощи съвпадна с оповестяването на два извънредни избора за депутат, след като двама от Консервативната партия трябваше да подадат оставки. Единият за сексуално посегателство над 15-годишно момче, а другият – за това, че е гледал порно в Камарата на общините.

Междувременно министър-председателят Борис Джонсън беше подложен на силен натиск да публикува правната основа за плановете за отмяна на протокола за Северна Ирландия , тъй като ЕС повдигна въпроса за пълна търговска война, като предупреди, че е готов да отвърне.

Външният министър Лиз Тръс обяви във вторник, че правителството ще внесе законодателство за едностранно отхвърляне на протокола, въпреки молбата на Английската централна банка да избегне вредна търговска война.
news.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!