Apple качва цените на приложенията в App Store във Великобритания заради Brexit Повишението на цените е с до 25%

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
131

Снимка: архив Ройтерс
Apple повишава цените в своя магазин за приложения App Store във Великобритания с до 25%, като твърди, че основната причина за това е спадът на стойността на паунда след решението на страната да напусне Европейския съюз (ЕС), пише Bloomberg.
Приложенията, които струват 79 пенса (1,20 долара), вече ще се предлагат за 99 пенса, сочи информация, изпратена до разработчиците на приложения днес, която е била разгледана от Bloomberg.
Приложенията, които струват 2,99 долара в САЩ, например, сега ще струват 2,99 паунда. Apple е заявила на разработчиците, че промените ще се случат през следващите седем дни.
“Цените на приложенията в App Store се определят в отделните страни, на базата на няколко фактора, включително валутните курсове, бизнес практиките, данъците и разходите за правене на бизнес. Тези фактори варират от регион до регион във времето“, коментира говорителят на Apple.
Увеличението на цените в App Store идва, след като през декември британската инфлация нарасна с най-бързия си темп от повече от две години заради спада на стойността на паунда. Управителят на Английската централна банка Марк Карни предупреди в понеделник, че инфлацията ще нанесе удар на потребителските разходи в страната.
Това не е първото увеличение на цените след Brexit. Преди това компанията повиши цените на хардуерните си продукти, включително и на iPhone, отново заради свиването на стойността на валутата. От вота през юни досега стойността на паунда се понижи с около 18% спрямо долара.
По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Виктория Тошкова
investor.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!