„Антихрист“ по Емилиян Станев, 01/06/2019 Лондон

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
216

ПОКАНА ЗА ТЕАТЪР:

 

„АНТИХРИСТ“
по Емилиян Станев
Драматизация и режисура – Бойко Илиев
с
Елена Петрова
Любомир Ковачев
Веселин Калановски
Николай Сотиров

01/06/2019 Greenwood Theatre,
55 Weston St, London SE1 3RA

Вратите отварят в 19:30ч, начало 20:00ч

Този СПЕКТАКЪЛ – ПРИКАЗКА сякаш се ражда от пепелта на варварството и надживява времето. В горчивината на мъдростта се усеща сладостта на спомена. И мъдрият Теофил, и наивният Еньо, са едно – от корена са на царския зограф Тодор Самоход. Но Еньо в младостта си е с най-дълбоки сили и с най-пищни и лъжливи знаци. Предопределено е Еньо да се влюби в царската дъщеря, да срещне цар Иван – Александър и да премине през много лични житейски патила, за да бъде преследван от онова, което довчера е обичал. Да стигне по-късно до порока и заживее с грешница. И предопределено е Теофил, обезобразеният, вече и той грешник и смешник – т.е. късният Еньо – да разкаже за себе си, да се види като малко поточе, разливало се в житейски събития, в срещи, в човешка обич и омраза.
Драматизация на „Антихрист” от Емилиян Станев си е своего рода „лудост”, но, очевидно е „задължителна лудост”. Днес, във време на глобализация, „Поучително житие на грешника и смешника Теофил за митарствата на душата му”, така нарича първоначално своя роман авторът, звучи изключително съвременно – с отварянето на границите „митарствата на душите ни” като че ли набират нова сила. И още:
„Искам да проследя онези духовни пътища на българина, които бяха пресечени от историческите обстоятелства, от робството. Занимавайки се с моя Теофил, който е представител на най-духовно най-издигнатите българи от времето на цар Иван Александър, аз се занимавам с общочовешки проблеми, но в рамките на българския характер и историческата правда. Който се интересува от човешката душа, той се интересува както от днес, така и от вчера. Съвременността е без дата.”

ПОДХОДЯЩО ЗА ЛИЦА НАД 14 ГОДИНИ!

БИЛЕТИ:
https://grandbgevents.yapsody.com/event/index/383581/

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!