ANCAP: Не купувайте микробус от Mitsubishi. Опасен е! (ВИДЕО)

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
48

Радослав Славчев

Новият Mitsubishi Express получи нула звезди след краштест
Австралийската компания ANCAP тества микробус Mitsubishi Express от 2021 г., като това се явява завръщане на модела на пазара след седемгодишно отсъствие. В Европа и Великобритания този ван е известен като Renault Trafic, но е с малко по-различна конфигурация. Поради липсата на активни системи за безопасност и ниски показатели за защита при произшествия, Mitsubishi-то получи 0 точки от пет възможни.

В поредица от краш тестове ANCAP установи, че пътниците на микробуса са защитени само на 55%. Колата се представя слабо както при страничен удар (тялото е смачкано толкова сериозно, че водачът е почти в средата на кабината), така и при челен удар – при който водачът рискува да нарани гърдите и коленете си много сериозно.

Пътникът отпред пък е още по-изложен на риск от нараняване поради липсата на въздушни възглавници. Защитата на пешеходците е оценена на 40%, а системите за активна безопасност – на 7%. ANCAP подчертава, че това е първият път, когато автомобил получава 0 точки според резултатите от тестовете.

„Mitsubishi наскоро представи Express на австралийския пазар, но този микробус не отговаря на днешните изисквания за безопасност“, казват от ANCAP. – За съжаление, нивото на защита на пътниците и другите участници в движението е под приемливото. Това е така най-вече заради пълната липса на активни системи за сигурност. ”

ANCAP вярва, че неуспешният рейтинг трябва да убеди много австралийски купувачи, които отдавна предпочитат 5-звездни автомобили, да се откажат от Mitsubishi Express.

„Критериите за оценка на безопасността и очакванията на потребителите, както и желанието и способността на производителите да осигурят по-високо ниво на безопасност, се промениха. Знаем, че Mitsubishi може да доставя превозни средства с високо ниво на цялостна безопасност и широк спектър от съвременни технологии, и настояваме компанията да ускори тяхното внедряване в своя микробус “, добавят от организацията.
fakti.bg

 

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!