Ананиев: Нямам нищо общо с Nexo, това е милиционерска акция “Кал и каскети”

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
32

Депутатът обяви, че ще съди всеки, който уронва престижа му чрез клевети, свързани с криптобанката

Настимир Ананиев обяви, че ще съди всеки, който уронва престижа му чрез клевети, свързани с криптобанката Nexo. Сред първите, срещу които ще заведе дело, е Слави Трифонов.

Депутатът от “Продължаваме промяната” заяви, че няма и никога не е имал нищо общо с Nexo. Не е участвал в управителни органи на дружества и няма бизнес с Антони Тренчев, съобщи БНТ.
“Да, познавам Антони Тренчев. Бяхме съпартийци в Движение “България на гражданите” и бяхме народни представители. В началото на 2018 имахме фирма, която трябваше да развива дейност, но това не се случи, защото и двамата бяхме ангажирани с други неща.

Тома Биков, Даниел Митов и Петър Николов от ГЕРБ също бяха съпартийци с Антони Тренчев в ДБГ.

Въпросът е, когато искаш да се фокусираш, да хванеш някаква информация, да я завъртиш и да я хвърлиш в жълто-кафявата мъгла, за да може да произвеждаш фалшиви новини”, посочи той.

Ананиев нарече опитите за установяване на връзки между Nexo и “Продължаваме промяната” милиционерска акция “Кал и каскети” и посочи, че срещу всички по-активни представители на формацията се изливат фалшиви новини и лъжи.

“Акция “Кал и каскети” тече от няколко месеца и героите ѝ са политически партии. Виждате – ГЕРБ стана разследващо звено на прокуратурата. След като закриха бухалката на Гешев – спецпрокуратурата, ГЕРБ ли са новата им бухалка? Надявам се Биков да не заеме ролята на Сийка Милева в прокуратурата.

Вече виждам, че дъвката, че едва ли не Nexo е финансирала “Продължаваме промяната” вече не се употребява, вкараха БНБ в целия микс – слушах разговора Ви с Тома Биков. Въпросът е когато имаш внушения и лъжи – хората не ги интересува кой ги управлява, а който ги управлява – да им решава проблемите. Например, да не отменя 25-е стотинки помощ за бензина”, посочи той.

Според Настимир Ананиев служебното правителство е пълно с кадри на ГЕРБ, а енергийният министър Росен Христов работи в синхрон с партията на Бойко Борисов и дори е очаквал да го види в проектокабинета “Габровски”.

“Вие разбирате ли, че това служебно правителство, всъщност, ще управлява повече от кабинета “Петков”. И ти се оправдаваш с някой, че нещо не е направил – ами имаш достатъчно време, защо не си го свършил? Къде е законопроектът на ГЕРБ, който обещаваше да плащаме с лев по-малко за бензин?”, изтъкна той.
Настимир Ананиев прогнозира, че най-вероятно президентът ще връчи третия мандат на БСП, но има малък шанс вместо това да избере “Български възход” или “Демократична България”.

“Трябва да се направи усилие за редовно правителство, но не скрито зад лица, които не знаем кой стои зад тях. ГЕРБ саботираха първия мандат, саботираха втория, ще саботират и третия мандат, казвам ви – гледайте не какво говорят, а какво правят”, каза Ананиев.
vesti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!