Amazon се е сдобила с място за безкасов магазин в Лондон?

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
134

Американският онлайн гигант прави първа стъпка в експанзията на Amazon Go зад граница
Снимка: Архив Ройтерс

Amazon се е сдобила с място в централната част на Лондон за своя безкасов магазин Amazon Go, писа The Grocer, цитиран от Ройтерс.

Това ще бъде първата стъпка от експанзията на автоматизираните магазини на Amazon извън Съединените щати.

Продажбата на храна във физически магазини е ключова стратегия на най-големия в света онлайн търговец на дребно, който се опитва да привлече повече купувачи. Досега компанията е отворила 10 магазина Amazon Go в САЩ, но не е залагала на тях в чужбина.
Говорител на Amazon във Великобритания е отказал да коментира въпроса.

Анализаторът на Bernstein Бруно Монтейн заяви, че магазините Amazon Go ще се впишат в сегмента с магазините за хранителни стоки, през които минават много купувачи ежедневно – хора в движение или такива, работещи в същия район. В този тип магазини се предлагат комплекти с прибори за хранене, приготвена храна и стандартни хранителни продукти.

Това означава, че ще се конкурират с вериги като Pret-A-Manger, Eat и Marks&Spencer, както и с лидерите на пазара на хранителни стоки във Великобритания – Tesco и Sainsbury’s.

В момента Amazon продава храна на Острова през услугите Amazon Fresh, Amazon Pantry и Amazon Prime Now. Но по данни на компанията за пазарни проучвания Kantar Worldpanel американският гигант държи под 1% дял от пазара на хранителни стоки във Великобритания.

По статията работи: Елена Кирилова
investor.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!