Amazon преминава към хартиени опаковки при доставките

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
82

По-малките доставки трябва да се извършват в пощенски пакети и торби на хартиена основа, а само по-големите – в кутии от велпапе

Снимка: Chona Kasinger/Bloomberg

Онлайн търговецът на дребно Amazon възнамерява до голяма степен да се откаже от пластмасовите опаковки при доставка. Това се отнася както за продуктите, продавани от самия него, така и за външните търговци, които използват услугата за доставка на американската група в Европа.

Промяната трябва да приключи до края на годината, както съобщиха от германската централа на Amazon. По-малките доставки трябва да се извършват в пощенски пакети и торби на хартиена основа, а само по-големите – в кутии от велпапе, предава DPA.
През последните години екологичните организации обвиниха Amazon, че произвежда твърде много пластмасови отпадъци със своите опаковки и че носи съвместна отговорност за замърсяването на океаните. Според анализ на базирания в Кьолн Институт за търговия на дребно EHI 2020 компанията е лидер на пазара в германския бизнес за онлайн поръчки и доставки по пощата – пред Otto и Zalando.

Според съобщението Amazon сега иска да направи опаковките по-устойчиви, като използва възможно най-голяма част от лесно рециклируеми материали. Пластмасовите опаковки обаче няма да са напълно забранени.

Едно от възможните изключения се отнася до фолиото с мехурчета за крехки предмети като стъкло. Ако производителите доставят продуктите си в „подходящи найлонови торбички за еднократна употреба“, Amazon възнамерява да използва тези торби за по-нататъшното препращане.

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Виктория Тошкова
investor.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!