Amazon отваря първия си нехранителен магазин във Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
288

Името на магазина е Amazon 4-star, тъй като всеки продукт има поне 4 звезди, дадени от потребителите

Снимка: Bloomberg

Американският технологичен гигант Amazon разширява присъствието си във Великобритания, отваряйки първия си нехранителен магазин в страната, съобщава ВВС.

Магазинът, който ще бъде в мол близо Дартфорд, ще продава около 2000 от най-популярните и високо оценявани продукти на компанията.

Името на магазина е Amazon 4-star, тъй като всеки продукт има поне 4 звезди, дадени от потребителите. Това ще бъде първият подобен магазин на Amazon извън САЩ, където вече има 30 подобни.

Гамата от продукти, сред които са книги, потребителска електроника, играчки, игри и домакински продукти, отразява това, което потребителите на Amazon купуват онлайн.

Използвани са и дигитални ценови етикети, които гарантират, че цените ще са същите както в магазина, така и онлайн. Потребителите няма нужда да имат профил в Amazon, за да го използват.

Освен това клиентите ще могат да взимат на място поръчани онлайн продукти, както и да връщат такива, без да трябва да се пакетират и етикират.

Директорът на Amazon 4-star UK Анди Джоунс е отказал коментар колко още магазина се планира да бъдат отворени във Великобритания.

Според експерта в търговията на дребно Натали Берг ходът на Amazon „е изцяло свързан с експериментирането“. Гигантът цели, според нея, да насърчи по-активното онлайн пазаруване.

„Тук не става въпрос за преместване на повече продукти, а за подмамване на потребителите към екосистемата на Amazon”, допълва тя.

„Става дума за това клиентите да се ангажират с устройства на Amazon, да се припомни на потребителите на Prime колко стойностно е тяхното членство и да се предложи допълнителен избор, когато се стигне до получаване и връщане на онлайн поръчки“, коментира Берг.

Amazon вече има шест хранителни магазина във Великобритания с технология за автоматично чекиране на продуктите.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Елена Илиева
investor.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!