Нинова за поканата на ИТН към ДПС: Странен завой

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
182

Някакъв странен завой. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова определи заявката на партията на Слави Трифонов “Има такъв народ”, че ще води преговори за правителство и с ДПС.

Снимка: БГНЕС

Според нея правителство, подкрепено от плаващо мнозинство, е неустойчиво и трудно ще постигне консенсус по важните теми, като даде пример с различните варианти, които парламентарните групи имат за преизчисляването на пенсиите.

Първо ще говорим по политики, после по евентуалните им кандидати за Министерския съвет”, заяви Корнелия Нинова по повод предстоящата утре среща с “Има такъв народ” за подкрепа на правителството. Лидерът на БСП каза, че партията има кадри и това ще си проличи, ако се стигне до връчването на трети мандат и социалистите го получат.

В такъв случай ще бъдат поканени и представители на служебния кабинет, но не беше уточнено кои. При президента от “Има такъв народ” са изразили желание да започнат да работят експертни групи по приоритети и програми, съобщи Нинова и очаква преговорите да са по-дълъг процес.

“Приватизацията на единствената държавна банка и концесии на пътища противоречат на нашите идеологически разбирания, това е неолиберален модел. Ние сме за повече държава в икономиката”, каза Нинова, обяснявайки, че някои различия с програмата на “Има такъв народ” трудно ще се променят.
Редактор: ИВАЙЛО АНЕВ
© Actualno.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!