БСП иска оставката на министър Божидар Димитров и извинение за “шибан народ”

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
538

БСП иска оставката на министъра без портфейл, отговарящ за българите в чужбина,

Божидар Димитров и извинение за квалификацията “шибан народ”. С думите “Защо бе, майка му стара, защо е толкова злоба, бе?! Е т’ва не мога да си го обясня при тоя шибан народ, при тия шибани колеги” Димитров коментира пред “Дневник” на 3 август твърдението на археолози, пожелали анонимност, че се е прибързало с обявяването за мощи на свети Йоан Кръстител, намерените край Созопол части от ръка, лицева част и зъб.

Секретарят на БСП Антон Кутев поиска днес извинение от Димитров, който вчера отказа да го направи, защото не можел да се извинява на анонимни хора, и обясни, че думата шибан няма пейоративно значение.

Т.нар. шибан народ, както Димитров казва, плаща не само неговата заплата, но и тази на премиера, посочи Кутев. И попита защо, ако Димитров не харесва този народ, който му плаща заплатата, я взема.

Според БСП е неприемливо Божидар Димитров да остане изобщо в политиката, защото дори и да бъде отстранен от министерския пост, следва да се върне в парламента, където депутатската му заплата отново ще се плаща от “шибания народ”. 

Младите социалисти пък призоваха “всички, които не се чувстват шибан народ”, да заявят протеста си на интернет страницата azprotestiram.com, където може да се включат и в подписка за оставката на Божидар Димитров.

По повод членството на Божидар Димитров в БСП, която той напусна официално миналата година, преди да стане министър, Кутев коментира: “Това, че е бил член на нашата партия, означава, че е имал по-светли периоди.”

“Много съм разочарован, че не са поискали оставката на Сергей Станишев”, заяви по-късно Божидар Димитров пред агенция “Фокус”. “Мислех, че най-сетне ще поискат оставката на Сергей Станишев, за да вдигнат партията си на крака”, лаконично коментирал той.

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!